Strikkede bolde – en vejledning

De strikkede bolde er nemme at fremstille. Det er en opgave for børn og voksne.

De er perfekte til at praktisere begrebet Det Forhåndenværende og til at bruge garnrester, som håndarbejdsglade mennesker har masser af.

Det bedste resultat sker med garn i en vis tykkelse. Helst uld som vist på billedet eller chenillegarn. Begge dele er blødt og ja.. uldet.

Garn og pinde skal naturligvis passe sammen.

Du slår x antal masker op og begynder at strikke. Den mindste bold har jeg strikket i perlestrik, det vil sige ret, vrang, ret, vrang og modsat på næste pind. Det mønster glædes jeg selv over gang på gang og strukturen finder jeg pænere end almindelig retstrikning.

Den mellemste bold er retstrikket, men garnet var dejlig tykt, så resultatet er også fint.

Den største bold strikkede jeg i retstrikning, da det var nemmest og resultatet alligevel ikke viser, hvilken striktype, der er anvendt. Chenillegarnet fnuldrer og bolden er skøn.

Des flere masker du slå op, des større bliver bolden. Du skal strikke en lille bane, hvor længden er dobbelt så lang som bredden. Det vil med andre ord sige, at når du folder den strikkede bane, skal du se en kvadrat, som er lige lang på alle fire sider. Herefter lukker du af og klip gerne af et stykke fra, så du kan bruge garntråden til at sy med.

Du skal nu ri med én centimer lange sting helt ude i kanten af den ene langside. Træk tråden så strikken strammer sammen. Hjælp til med at forme til rund form. Sy de to korte ender sammen og ri igen med én centimeter lange sting langs den anden side, helt ude i kanten.

Nu skal der pudefyld i bolden og formes lidt mere med hænderne. Træk til sidst tråden og hæft enden. Slut af med at forme bolden.

Jeg synes, det er nemmeste, hvis bolden har en størrelse lidt større end en tennisbold.

God fornøjelse med strikningen, legen med boldene eller bare at forære som gave.

Leave a Reply

%d bloggers like this: